Slik er rutinen når elever blir syke på skolen

For å hindre at smitte spres på skolen, har vi laget en rutine for hva som skjer dersom en elev blir syk i løpet av skoledagen og det er mistanke om korona.

Illustrasjon med grønn tavle og koronasymbol - Klikk for stort bilde Shutterstock

Elever med symptomer på luftveisinfeksjoner vil få munnbind fra skolen som han/hun må ha på så snart som mulig samt at det bør holdes to meters avstand til andre.

Eleven skal sendes hjem

Foresatte blir varslet og anmodet om å hente eleven så snart som mulig. Dersom eleven er over 18 år ber vi om samtykke til å ringe. Offentlig transport bør unngås men hvis det er nødvendig, så er det viktig å bruke munnbind samt å sprite hender.

Isolasjon

Dersom det tar tid å komme hjem/bli hentet, venter eleven i et isolasjonsrom på skolen. Vi har ett på hovedbygget (Jensvollveien 40) og ett på MD-bygget (Jensvollveien 28).

Rengjøring

Lærer må spørre hvilke rom eleven har vært i denne dagen og varsle ledelsen slik at det følges opp at det blir foretatt rengjøring av rommene der eleven har oppholdt seg. De som har vært i kontakt med eleven må vaske hendene grundig.

Koronatest

Eleven får beskjed om å ta koronatest og være hjemme til påvist negativ koronatest.

Klikk for stort bilde Viken ill.