Ulrik og Tuva i Lierposten

Klikk for stort bildeUlrik Pharo Lohne og Tuva Pharo går studiespesialisering med toppidrett på St. Hallvard. G. Sørsdal/Lierposten  Ulrik Pharo Lohne og Tuva Pharo er to av våre elever som er blant landets beste i hver sin idrett- roing og håndball. I tillegg er de fetter og kusine.

- I høst startet de på studiespesialiserende med toppidrett på St. Hallvard videregående skole. Egentlig var det litt tilfeldig at de havnet på samme linje i samme klasse, men etter tre år i parallellklasse på ungdomsskolen hadde de ikke noe imot å få tre år i samme klasse på videregående. (Lierposten, uke 47).

Ulrik startet med roing i 11- årsalderen etter å ha sett bestefaren Per ro. Etter NM på Årungen i september i år kunne han dra hjem til Lier med både NM-sølv i dobbeltfirer og NM-bronse i dobbeltsculler.

Tuva byttet ut fotball med håndball som 13-åring og var fast bestemt på å se hvor god hun kunne bli. Hun spiller til vanlig med Reistad jenter 16 og er kaptein på laget. Landslagssamling hun har blitt innkalt til er utsatt til februar 2021.

Sesongen i år har naturlig nok blitt kortere for begge grunnet korona.

-Tuva og Ulrik liker ikke å gjøre ting halvveis, og har gjort idretten til en livsstil. Med sju til ti økter per uke blir det ikke tid til noe særlig annet enn trening og skole. Og i det daglige blir de inspirert av hverandre på veien mot toppen i sin idrett. – Det er et konkurranseinstinkt i oss begge. Jeg unner han veldig å lykkes, og jeg blir motivert av å se hvordan han jobber. Vi bruker hverandre som en positiv kilde, sier Tuva til Lierposten.