Vår historielærer Kim Hjardar: Intervjuet av japansk TV om vikingtiden

Kim Hjardar er ekspert på vikinger og har i tillegg gitt ut en rekke bøker. Nå stiller han i en japansk dokumentar om vikingtiden.

- Det er moro at det er interesse for historie om vikingtiden også i Japan, synes Kim.

Klikk for stort bildeKim Hjardar intervjues av japansk TV Naomi Minetoshi  

Han filmet onsdag 19. september med japansk TV på Historisk Museum i Oslo. Film-teamet kom fra NHK, som er Japans svar på NRK. De skal lage en to timers dokumentar som skal sendes i Japan i desember. Intervjuet foregikk på engelsk. -Vi snakket om Vikingens krigerkultur og ulike våpen, sier mannen som er forfatter i tillegg til å være lærer på St. Hallvard vgs.

Han har en brennende interesse for- og stor kunnskap om vikingtiden og har så langt gitt ut seks bøker om temaet, i tillegg til bøker om norsk rockehistorie og en om nazistenes frimerker under 2. verdenskrig. I desember kommer han ut med den syvende boken om vikinger, med tittelen: Vikingenes største slag.

- Det er ganske nytt at det er interesse for vikingtiden i Japan. Det er kommet noen japanske tegnefilmer i det siste bl.a. Vinland Saga, som er en utrolig spennende fusjon mellom japanske manga-kunst og norrøn fortelling, sier Kim.

Det er veldig spennende og jeg er glad for at bøkene mine blir godt mottatt også utenfor Norge. Den siste boka kommer nå på norsk, dansk og svensk, og så håper jeg at vi får flere land med etter hvert!

Klikk for stort bildeKommer i desember! Slik ser den nye boka ut: "Vikingenes største slag." Spartacus forlag     

 

Til toppen