Studiespesialisering med toppidrett håndball/fotball

Toppidrett er et samarbeid mellom idrettslærere og trenere fra Stoppen SK (fotball) og FOLD St. Hallvard HK (håndball). Du får generell studiekompetanse og i tillegg mulighet for studiekompetanse med realfag/spesiell studiekompetanse.

Skoleuken er 4 timer lenger enn vanlig studiespesialisering på Vg1. I Vg2 og Vg3 vil faget toppidrett fotball/håndball være en del av ordinært timetall, som et av de valgbare programfagene.  Du kan da samtidig kunne velge full fordypning innen realfag (spesiell studiekompetanse), og vil dermed få grunnlag for å søke på alle studier på universitet og høgskoler.

Slik søker du:

1. Søke ordinært inntak til videregående opplæring i VIGO, slik du får veiledning om på din ungdomsskole.
  2. Du må i tillegg fylle ut et eget skjema, som du finner til høyre på siden eller direkte link her: Ekstra søknadsskjema toppidrett (PDF)

Ekstra søknadsskjema (PDF, 100 kB) og karakterutskrift fra 1. termin i 10. klasse sendes til sthallvardvgs@viken.no innen 1. mars.

Det er begrenset antall elevplasser. Hvis det er flere som søker, avgjøres rekkefølgen av karakterer.

Det er læreplanen i toppidrett – valgfritt programfag i utdanningsprogram for idrettsfag som følges.

Samarbeidet med Stoppen SK og FOLD St. Hallvard HK, sikrer at tilbudet får høy sportslig kvalitet.